READING

Fess velünk a FessNeki blogon – Essneki fest...

Fess velünk a FessNeki blogon – Essneki festeni!

Tudj meg mindent a festésről, festőkről, izgalmas technikákról a FessNeki szuper blogján!
Kaltenecker Dóra vagyok, több mint egy éve a FessNeki művészeti instruktora, emellett szobrász, író, verseket, regényeket írok, és festek, rajzolok, amióta élek.
Álmodozó vagyok, és hiszem, hogy a művészet egyfajta csoda is, nem csupán önkifejezési mód. Hiszen hogy máshogy lehetne átvinni a körülöttünk lévő valóságot papírra, vászonra úgy, hogy mindamellett a hangulatot, pillanatni érzelmeket is tartósítsuk?
Nem hiába, sokszor többet lehet tanulni egy-egy alkotásból a rég letűnt korokról, emberekről,mint a történelem könyvekből.
Az alkotás folyamata önmagában is gyógyító erejű, felszabadító flow élmény, úgyhogy vigyázat! Már az első próbálkozások is magukban hordozzák a rászokás lehetőségét.
Én magam menthetetlen vagyok, úgyhogy bocsássatok meg nekem, ha a következő hónapok alatt néha elragadtatom magam. 🙂
Tudom, hogy tele vagytok kérdésekkel.
A FessNekiben az utóbbi évek alatt számtalanszor kaptunk művészettel, technikával kapcsolatos kérdéseket. Ezen válaszok bővebb kifejtésének ez a blog ad majd teret.
Közös célunk és reményünk, hogy minden ember egy cseppnyit magáénak érezhessen mindebből, alkosson szabadon, félelmek nélkül. Bizonyára ti is voltatok úgy, hogy ránéztek egy festményre, és csak ámultatok, hogyan is készülhettek azok a fantasztikus tükröződések, azok a puha felhők vagy valósághű lombok.
Rovatainkban olyan technikákkal ismerkedhettek meg, amelyek alapoktól kiindulva a félprofi/profi szintig használhatóak lesznek akár a festészetben, vagy akár más kreatív hobbitokban.
Igyekszem felfedni azokat az apró titkokat a festészettel/festőkkel kapcsolatban is, amelyek a sztori-értéken túl olyan értékes tanulságokkal szolgálhatnak, amiket hasznosítani is tudtok.
Értesülhettek azokról az aktuális  hírekről, érdekességekről is, amelyek napjainkban történnek az általunk lefedett témákban.

És nem utolsó sorban tájékoztatlak titeket azokról a festészettel, művészettel, kreatív hobbival kapcsolatos kiállításokról, vásárokról és eseményekről, amelyeket kár lenne kihagyni.
Szeretném, hogy ez a blog interaktív legyen, minden hozzászólás és vélemény teret kap. Legyen ez a hely egyfajta virtuális sziget, ahol barátok és hasonló érdeklődésűek várnak, és akár a  reggeli kávétok mellett töltsön fel titeket energiával, színekkel a szürke hétköznapokban!
Ne feledjétek mindenki tud festeni, csak kell hozzá a FessNeki!

 
 

 


RELATED POST

 1. Sarus Erika

  6 augusztus

  Ígérem, nem fogok mindegyik bejegyzéshez hozzászólni, de szeretném itt is jelezni, hogy nagyszerű a gondolat. Talán egy éve lesz, hogy megfogalmazódott bennem, szívesen járnék egy rajzszakkörbe, ahol hasonló érdeklődésű emberek kis hátteret, egy kevés alapot kaphatnának a Fessneki programokhoz. Tudom, és magam is úgy gondolom, hogy a Fessneki programok önmagukban is motiválják az önálló alkotást, és hogy tele van a net rajzoktató, technika oktató videókkal. De mégis, jó ezt a tudást itt, “nálatok” megszerezni.
  Szóval: hajrá
  Sarus Erika

  • Kaltenecker Dóra

   6 augusztus

   Kedves Erika! Nagyon köszönjük, hogy megosztottad velünk a gondolataid, és hogy részese vagy ennek a körnek. Reméljük, hogy a rengeteg festői tudáson kívül, aminek már most birtokosa vagy, tudunk még több érdekességet és újat adni neked itt, a blog keretei közt is. 🙂

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

INSTAGRAM
Megosztom
Please Add Widget from here