A hónap képe- Augusztus

Ne hagyjuk a színeket!
Augusztus az a hónap, ahol még nem akarjuk elengedni a nyarat, de ezzel együtt érezzük a változás -talán szó szerinti- szelét. Ha erre a hónapra gondolok, -bizonyára ti is voltatok így-, mindig egyfajta bús melegség tölt el, ami minden bizonnyal a kisiskolás évekből maradt hátra, és a “maradjon örökké nyár” érzéssel párosul. Ez a lázadó hév persze lassan kihűl és megadom magam, lassú, érdeklődő várakozás lesz úrrá rajtam, milyen lesz az idei ősz.
Épp ezért olyan festmény nyerte el az augusztusi hónap képe képzeletbeli díját, ahol ezt az érzést kedvünkre alakíthatjuk. A festmény pedig egy kortárs híres-neves festő alkotása, egyben a FessNeki egyik kedvence:
Leonid Afremov, Amszterdam című festménye.

A téma se nem nyári, se nem őszi, mégis élénk színekkel teli. Ha akarjuk, az augusztus 20-i tüzijátékot idézi fel bennünk, ha akarjuk, a szilveszter estét, ez a kép tele van lehetőségekkel. Ennek titka, hogy egyforma arányban oszlanak el a hideg és meleg színek rajta, és semmi évszakra utaló konkrétumot nem látunk.
Afremov, – a 62 éves, orosz-izraeli származású művész-, mestere a komplementer színek alkalmazásának (lásd: Erős párosítás cikk), így érezhetjük egyszerre békésnek, mégis élénkítően vibrálónak a képeit. Amszterdamról például több festményét is megtalálhatjuk az interneten, emellett kedvencei az esős, őszi témák.

Ha szeretnétek megfesteni velünk, szeptemberben bőven találhattok lehetőséget rá a FessNekiben.
http://fessneki.hu/minden_esemeny/
  
Tipp: A képet bárhogy alakíthatjátok. Példaként, ha a hidegebb, kékes árnyalatokat kedveled, a képed is inkább hűvösebb, téli hangulatot áraszt majd, úgyszint igaz, ha sok narancsot, sárgát használsz, a festmény is felmelegszik, és a nyarat idézi majd.
Ezen a képén a stílus, a formák, színfoltok összessége mesés hangulatot ad, könnyen lehetne akár egy mai mesekönyv illusztrációja is, épp ezért a gyerekek is szeretni fogják. 
Tehát legyen nyár, vagy ősz, vagy legyünk bármilyen hangulatban, ne hagyjuk veszni a színeket!

RELATED POST

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

INSTAGRAM
Megosztom
Please Add Widget from here