READING

Ehető művészet II.- Játssz az étellel!

Ehető művészet II.- Játssz az étellel!

A legtöbben szinte éhezünk rá, hogy életünkbe valamiféle kreativitást csempésszünk, és a művészetben van biz’ elég lehetőség. Nem is sorolom. Az egyik hely, ahol magától értetődően sok időt töltünk (és nem feltétlenül a nők), az a konyha.
Enni kell. De nem mindegy, hogyan. Biztosan te is észrevetted már, mennyivel jobban esik egy gusztusosan terített asztalon, szépen elrendezett ételt enni. A színek harmóniája itt is ugyanúgy hat ránk, mint például a fal, vagy függöny színe, ezért is van, hogy sokan ragaszkodnak az egyszerű, fehér tányérokhoz étkezés alatt, ami semmi esetben sem “zavar bele” a tökéletes látványba.
Észrevehetitek, hogy sokszor a hatalmas tányér is úgy funkcionál, mint festményhez a képkeret. Teret ad, egyben díszít és a lényegre irányítja a tekintetünket. Szó ami szó, itt is vannak írott, íratlan szabályok, amiket nem árt megfogadni, ha az ételt és a tálalást igyekszünk művészetté formálni. 
Természetesen a legtöbb variációt itt is sütemények között láthatjuk. Mi más, mint egy torta képes egy ünnepet még inkább különlegessé varázsolni? A paletta minden esetben rendkívül színes, képtelenség lenne egy cikkbe belefoglalni a megannyi lehetőséget (mintha a barlangrajzoktól Picasso-ig sorolnám), úgyhogy beszéljenek helyettem a képek!
Nyálcsorgatásra fel! Ezek után garantáltan nem lehet kirobbantani a konyhából! 😉
Csupán a művészet kedvéért: magkollekciók, jelly beans festmények, piritós-feszület és zöldségtájak

   

  

A savanyúságokat lehet úgy is tárolni, hogy csodájára járjon a világ

   

Gyerekeknek- soha többé nem kell könyörögni a zöldségek miatt 

   

Bármennyire nehéznek vagy bonyolultnak tűnnek is ezek a remekművek, sose add fel! Bármely apró lépés a kreativitás felé megteszi, és a körülötted élőket biztosan boldogabbá teszi majd! 
Kis lépés az embernek, de hatalmas ugrás a művészetnek 🙂

RELATED POST

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

INSTAGRAM
Megosztom
Please Add Widget from here