TÖK egyedi!

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer Jack, a rosszakaratú, részeges ember, aki alkut kötött az ördöggel…
Sok jót nem is várhatunk, ha a történetünk így indul, és valóban, meg is járta sajnos Jack, aki egy almafán csalta kelepcébe az ördögöt. Az ördög csak akkor szabadulhatott, ha megígéri, Jack nem kerül a pokolba. Ígéretét meg is tartotta, ám halála után a mennyország sem fogadta szívesen, így hősünk két világ között ragadt mindörökre. Lelke  vissza akart térni az élők világába, ezért az ördög megsajnálta, és egy örökkön izzó fadarabot adott neki, amit egy kivájt tök (eredetileg répa) belsejébe zárt.
A történetnek sokféle változata van, mind a töklámpás szimbólumának keletkezéséről mesél. A részletes mesét itt olvashatjátok.

Halloween ideje van, és bár itthon sokan nem követik a beöltözős, csoki-kéregetős divatot, tököt faragni mégis szinte mindenki szeret. Eredeti célja a rossz szellemek elűzése volna, de sok tökön rémisztő fej helyett mára már sokkal kellemesebb látvány fogad minket. Az igazán kreatívak pedig elképesztő művészetté formálták a tökfaragást is. 

Kellemes borzongást mindenkinek!

                                     

Ha a megannyi tök hozzád is elhozta a Halloween szellemét, gyere és fesd meg velünk Munch: Sikoly festményét a FessNekiben! Garantáltan az őszi dekorációd éke lesz! 🙂


RELATED POST

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

INSTAGRAM
Megosztom
Please Add Widget from here