Hónap képe- november

Most van csak igazán ősz. Így hát csakis szuper őszies kép nyerhette el a hónap nyertesének járó címet. A választottunk híve a csodás-párás őszi utaknak, és falomboknak, képein béke és nyugalom honol. Itt sincs ez másként. Ő Graham Gercken Őszi délutánja.

Egy pár szó az alkotóról
Gercken Ausztráliában született, 1960-ban. 24 évesen költözött a világörökség részét képző Kék-hegyekbe (Sidneyben található), és az oda látogató turistáknak árulta a festményeit. Ausztrálián belül rengeteget utazott, hogy a mindig új és friss látvány további ihletadója legyen. 2001-ben üzleti ügyben Kínába utazott, ahol négy évre le is telepedett és neves kínai művészek segítségével sajátította el a tusfestés technikáját. Azóta is rengeteget utazik, mellette online értékesíti a munkáit. Rengeteg díjat nyert, és megannyi kiállítása volt Ausztrália legnevezetesebb kiállítótermeiben. Festményei nagy része magángyűjteményben található meg.

 

A kép lelke
A festmény a FessNekiben is rendkívüli népszerűségnek örvend, köszönhetően a rózsaszínes falevelek kavalkádjának, a ködös tájnak és finom tükröződésnek. Szimmetriájával bárhol jól mutat, és az erőteljes perspektíva bevezet minket a lombok alá.
Érdemes tudni
A festővel a FessNeki alapítói, a Sávai nővérek baráti kapcsolatot ápolnak, így bizonyosan állíthatjuk, Graham Gerckennek nagyon tetszik a FessNeki által és módon közvetített üzenet: Festeni mindenki tud!
A fantasztikus festményt novemberben három alkalommal 10,15, és 26-án festhetitek meg, utóbbit különleges szülő-gyerek program keretei között. A képet bármilyen más színösszeállításban megfesthetitek, párosan is!
Várunk titeket! 🙂 

 

 


RELATED POST

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

INSTAGRAM
Megosztom
Please Add Widget from here