READING

Loving Vincent- íme a Van Gogh film!

Loving Vincent- íme a Van Gogh film!

Szuperkülönleges Van Gogh életrajzi film- itt a Loving Vincent!
Pontosabban Szeptember 22-én mutatták be a mozivásznon. Azóta a film kapott hideget-meleget, ám egy biztos, ilyen részletesen megmunkált, olajfestményekből kreált animációt eddig még senki nem készített. Nézzük a részleteket!
Dorota Kobiela festőművész és Hugh Welchman filmes összefogott,  hogy valami teljesen újat hozzon létre. Nem csupán a téma érdekfeszítő, -amely Van Gogh 37 éves korában bekövetkezett halálával, egyben öngyilkosságával foglalkozik-, hanem a festői kialakítás, animáció, természetesen az ő stílusában. Az ötlet megszülette után még további 115 művész csatlakozott a produkcióhoz Lengyelországban, akik 120 híres Van Gogh festményből válogattak a képkockákhoz.
A film történetét Van Gogh- öccsének, Theonak címzett-, 650 leveléből szőtték, tehát nem kis háttérmunka áll a téma mögött. Érdekes összefüggés, hogy a Van Gogh a film narrátoráról (Armand Roulin) és annak egész családjáról készített portrét 1888-89-ben.
A film foglalkozik továbbá Van Gogh családi problémáival, elmeállapotával, és saját füle levágásának körülményeivel is, a többi részlet viszont maradjon egyelőre titok. Nincs spoiler 🙂 
Íme a film trailere:

Szuper ráhangolódást ígér a FessNeki!
Az eddigi, több mint 60 FessNeki festmény listája folyamatosan bővülőben van, plusz jelenleg két új Van Gogh festménnyel is büszkélkedhetünk. Van Gogh szobája és Napraforgói meseszép újdonságaink, emellett az Éjszakai kávézó, a Mandulavirágzás és a Csillagos éj állandó programjaink részei. 
Várunk titeket!

    

 


RELATED POST

  1. […] baráti kapcsolatait. Ha mégsem, könnyen utánajárhattok az új Van Gogh filmben, melyről itt bővebben […]

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

INSTAGRAM
Megosztom
Please Add Widget from here