Tél- programozz!

Klisé ide vagy oda, a tél valóban gyönyörű. Eljött a karácsonyi vásárok ideje, a lakást díszbe öltöztetjük, forralt bor iszunk. Nem árulok el nagy titkot, ha elmondom, én is karácsony-bolond vagyok, és kissé unom már az évről évre megrendezett, egy sémára felállított karácsonyi vásárokat, ami sokkal inkább a pénzről és a turistákról szól, mint az igazi élményről, netalántán valami új és kreatív feltöltődésről.
Ha ti is éreztetek már így, és mindhiába keresgéltetek egy épkézláb program után, igyekszem most segítségetekre lenni, hogy a legszuperebb, és persze kreatívabb élményekkel találkozhassatok.
Íme a 2017 decemberének művészeti programlistája:
 • A Wamp idén decemberben kétszer is megrendezi design vásárát. 3-án és 10-én szabad a pálya!
 • Aki egy szabad hétvégével egybekötött programra vágyik, ne habozzon Athént választani, nem csupán a magasszintű művészeti kultúra miatt, hanem a Van Gogh él című interaktív kiállítás okán, amely épp ott táborozik.

 • Kicsit közelebbi helyszínen, Bécsben, a nagy karácsonyi vásáron túl, több helyszínen, múzeumok által rendezett vásárokat is találunk, többek közt kézműves termékekkel és művészeti installációkkal.
 • Ha visszautaznánk a múltba, érdemes nosztalgiázni a Magyar Nemzeti Galériában November 17-től februárig, ahol a 60-as évek művészete lesz terítéken.
 • Szintén a Magyar Nemzeti galériában, december 14-én szuper karácsonyi programok és karácsonyfadísz készítő Workshop-ok jelenthetnek kikapcsolódást minden művészetpártolónak.

 • December 10-ig lesz lehetőségetek egy jó kávézás közben is festményekben gyönyörködni a Cream Cafe-ban, Gégény Mónika, Az én világom kiállítása vár titeket.
 • Szintén egy jó kis kávézással egybekötött kézműves vásár a La Nube-nál.
 • Lassú karácsonyt hirdetett 3 utca, nevén Falk Miksa, Ráday utca és a Bartók Béla út. Pontosabban, az azokban található boltok, melyek összefogtak, hogy kulturálisabbá, pihentetőbbé tegyék a karácsonyi készülődést.
 • Jó ünnepi kedvhozó ellátogatni Szentendrére, a Karácsony-múzeumba, amely mellesleg egész évben nyitva áll. Lehet vásárolni továbbá csodálatos, egyedi és antik karácsonyfa-díszeket, visszaidézve az elmúlt karácsonyok hangulatát.

 • Családi programnak kiváló december 6-án a Duna múzeum Esztergomban, ahol a jég és hó birodalma, továbbá játékos foglalkozások remek karácsonyi hangulatot ígérnek.
 • Végül, de nem utolsó sorban, a FessNeki programjai nem csupán decemberben, hanem minden hónap szinte minden napján várnak titeket! Két stúdióban ( Pesten és Budán) hét instruktor segít nektek eligazodni a színek közt, hogy ne csak szemlélődj, lépj bele a festők életébe, és fesd meg a leghíresebb képeiket!

Őszintén remélem, hogy jó programokra leltek a fentiek közt, és sikerül emlékezetessé tenni az idei karácsonyt! Várom élményeiteket, és további programtippjeiteket!
Jó programozást mindenkinek! 

 


RELATED POST

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

INSTAGRAM
Megosztom
Please Add Widget from here