Mit lehet a hó alatt?

Híres-neves festőink egyben időgépek a modern kor embere számára. Az írásos bizonyítékok mellett talán ők az egyetlenek, akik úgy örökítették meg a régmúlt szokásait, öltözködését, berendezési tárgyait, hogy még az akkori élet hangulatát is megőrizték.
Mostanság csupán irigykedve és nosztalgiával gondolunk vissza azokra a decemberekre, mikor nagy pelyhekben hullt a hó, és mikor karácsony reggelén kimehettünk szánkózni vagy hóembert építeni. Ma ezt,- jó esetben-, csak a január vagy február hozza el nekünk. Talán emiatt is igyekszünk annyi eszközzel ráhangolódni az ünnepekre, mert ez az egy igen fontos hozzávaló hiányzik. Persze még van esély, hogy az idei december mást hoz majd, reménykedjünk… mindenesetre pihenjünk meg addig is a munka-ajándékvásárlás-főzés-mosás ördögi mókuskerekében, és hangoljuk egy pillanatra a szívünket is az igazi télre és ünnepre a legszebb téli festményekkel.
Monet
Luspin
Caillebotte
Afremov
Chritiansen
Lawson
Cezanne
Wiggins
Avercamp
Kolpasnikov
Kustanovich
Brueghel
Pisarro
Gercken
Cornoyer

A hó alatt pedig csakis akkor találhatsz többet, ha saját magad fested meg téli tájképedet! A FessNekiben decemberben többek közt megtalálod Gercken csodaszép hajnali havas táját.

Szállingózó hópelyheket kívánok mindenkinek! 🙂

 


RELATED POST

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

INSTAGRAM
Megosztom
Please Add Widget from here