Nem a méret számít? I.

Lehet-e a művészetet keretek közé szorítani? Többet ér-e egy hatalmas festmény, mint kisebb társaik? Már ha csupán egy milliárdokat érő Mona Lisára ( 77×53 cm) gondolunk, egyértelmű a válasz. A valódi művészet, akár szó szerint, elférhet egy gombostű fején, vagy beteríthet egy futball-pályát. Nem mindig a méret a lényeg 😉
A legkisebb festmények Hasan Kale keze nyomán készültek. Ezek az apró, de csodálatos tájképek nem vászonra készültek, a művész változatosan használta fel az őt körülvevő tárgyakat, nem ritkán ételeket, hogy így elkápráztassa az embereket. Sikerült!
      
Mesul Kut képei hasonló technikával érdekesebbnél érdekesebb tárgyakra kerültek.
 
Lorainne Loots apró képei egyszerűen bájosan elragadóak.
Mini Lisa
Bár nem teljesen kézzel készített a tudósok által létrehozott Mona Lisa reprodukció, de bizonyíthatóan a legkisebb a világon. A lent látható “Mini Lisa” a ThermoChemical NanoLithography nevű technikának köszönhetően az emberi hajszál szélességének egyharmada csupán! 
 
A világ legkisebb múzeuma
Ha már apróságok, kihagyhatatlan a csöpp múzeum, a Portland-beli Morrison Street Minigallery, mely egy házaspár törekvéseiből nőtte ki magát, akik a környékbeliek  kreatív érdeklődését szerették volna elősegíteni. Maga múzeum egyetlen kis fehér dobozból áll, melyben minden hónapban más és más mini-gyűjtemény látható, amik mind megvásárolhatóak.
    
Ahogy láthatjuk, a fent látott művek egyike sem alkalmas falak díszítésére, ez mégsem von le egy cseppet sem művészi értékükből. A karácsonyi ajándék-keresgélés során is tartsuk mindig észben: nem csupán a méret a lényeg!
A legközelebbi cikkben a világ legnagyobb alkotásait vehetjük szemügyre!

RELATED POST

  1. […] tetszett a mai összeállítás, nézz bele a Nem a méret számít? cikkbe, ahol furcsábbnál furcsább helyeken találhatsz igazi […]

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

INSTAGRAM
Megosztom
Please Add Widget from here