READING

Esküszöm, festeni fogok!

Esküszöm, festeni fogok!

Csak úgy röppennek az esküszömök, és a fogadomok újév közeledtével. A jövő év mindig egy új lehetőség, egy ajtó, amin átlépve szinte új életet kezdhetünk.
Talán neked is van már most pár ilyen, amit megfogadnál: nem dohányzol többet, nem engedsz rossz embereket közel magadhoz, nem költekezed túl magad… éssatöbbi. Észrevetted hány nemet látsz az előző mondatban? No de hol maradnak az igenek? Hol maradnak az építő, új tervek? A legkevesebbszer fogadunk meg olyan apróságokat szilveszterkor, amik úgy teszik szebbé a napjainkat, hogy nem kell áldozatot hoznunk érte.
Legyen végre egy könnyű fogadalmunk, amit végre be is tudunk tartani, és ami garantáltan csak örömöt hozhat az életünkbe. Esküdjünk, hogy festeni fogunk!
Ami a legszebb: még nincs itt a karácsony, tehát még van idő akár ajándéknak, akár magadnak szánni az apró túlélő csomagot, amivel bárki, bármilyen körülmények közt elkezdhet festeni. A szett tartalmaz a leírtakon kívül számtalan büszkélkedő órát, másoktól kapott dicséretet, és a “bármit bármikor létre tudok hozni” érzést, amivel nem árt vigyázni barkácsolás esetén.
Amire pedig ténylegesen szükség van:
 • Ecset, ecset, ecset
Igen, legalább három méretben nem árt beszerezni, és jó, ha van köztük egy, amelyiknek lapos, kissé lekerekített feje van, illetve egy tűhegyes, 1-es vagy 2-es számú ecset.

 • Szivacs
Nagy területek festéséhez kiváló ecset helyett is! Ebből is kapható, kis nyeles változat is.

 • Akril festék
Az akril mindenre jó! Ha pontosítunk, valóban sokoldalú: ha sok vízzel vegyítjük, az akvarell festék állagához hasonlít, ha pedig krémesen alkalmazzuk, az olajfestékre hajaz. Egy jó képhez mindkét technikára szükség lesz. A négy alapszín itt kevés, elsőre szükség lehet egy 12-es szettre, amiben nem kell annyi plusz színt előteremteni és kevergetni. A későbbiekben észre fogod venni: szinte bármilyen árnyalatból képes vagy a kedvedre valót alakítani.

 • Papír, lapvászon, vászon
Így sorrendben. Papír bőven elegendő az első placsnikhoz, majd a vázlatokhoz és technikák tanulásához tökéletes a jóval olcsóbb lapvászon. A valódi művekhez persze jöhet a feszített vászon!

 

 • Állvány
Nem sokan gondolnak rá, de bizony elég kellemetlen falhoz támasztva, vagy esetleg ölben végigfesteni egy képet úgy, hogy közben rettegsz, nehogy minden festékes legyen. Nem kell óriási méretekre gondolni, vannak már egy egy-két ezresért is könnyű, összecsukható példányok,amiket bárhová magaddal vihetsz.

 • Takarófólia vagy szemeteszsák
A fenti okokhoz hasonlóan, egy méteres sugarú körben érdemes biztossá tenni a berendezést.

 • Paletta
Lehet műanyag, vagy fa, ajándéknak érdemes szebbet választani, magunknak pedig akár egy megunt kistányér is tökéletes lehet.

 • Vizesvödör
Vagy pohárka, bármilyen. Ebből is mindegy, miféle, a lényeg: az ecsetek mindig legyenek a vízben!

 • Ceruza
Ha puha, az a legjobb. Nem fontos a minőség, csupán a vázlatokhoz használjuk. A vászonra is nyugodtan vázolhatsz kedved szerint.

 

 • Törlőrongy
Vagy papírtörlő, zsebkendő. A túl vizes ecsetet, lecsöppenő festéket néha nem árt idejében fülön csípni.

 

 • Tárolók
Jó, ha mindennek van helye. Vásznaknak, ecseteknek, festéknek. Sokszor kapni kis festőbőröndöket (nekem ilyen van), amelyben beépített állvány található, vagy olyan ecseteket, amikhez cipzáros szütyő jár. És bár ez nem a reklám helye, de itt épp van jó pár. 🙂  Nem árt befektetni, főleg, hogy általában nem is drágábbak, mintha mindenre külön költenél. Az elkallódó, összekuszálódott ecseteknél pedig nincs rosszabb!

 • +1 tipp- Az a bizonyos kezdőlöket
Biztos ismered azt az érzést, mikor valamit nagyon akarsz, mégsem mersz belevágni. A kudarctól való félelem akadályoz minket, hogy örömet szerezzünk magunk vagy mások számára. Ha nagyon szereted azt a bizonyos valakit (lehet akár önmagad is), hozzádobsz egy kis, – nem elhanyagolható-, tudást is a csomaghoz. Már egy alkalom elég lehet a FessNeki egy festésén, hogy lássuk, nincs lehetetlen. Alaptudást, kedvet, sikerélményt garantáltan kapsz! 

Ennél többre nincs szükséged ahhoz, hogy egy szuper kis ajándékot összedobj. Tedd meg magadért 2018-ban, hogy nem hagyod veszni a kreativitást, ami minden emberben veleszületett ajándék. A lehetőségeket nézve pedig: Ami most még ajándék, később alkotássá válik, ami végül mások ajándéka lehet. 
Az anyag sosem vész el, csak átalakul! 🙂
Boldog Új Évet!

 

 


RELATED POST

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

INSTAGRAM
Megosztom
Please Add Widget from here