READING

Hiányzó láncszem – A könnyed akvarell

Hiányzó láncszem – A könnyed akvarell

Mi bújik meg festés és rajz között? Van egy technika, ami könnyed, mesés, túl nagy piszokkal sem jár, mégis valódi alkotások születnek belőle. Ez az akvarell.
Természetesen ezt is, mint minden mást, kezdőknek tanulni érdemes, mindazonáltal könnyebb, mintha nyomban az olajfestékhez nyúlnánk. Ez is vízbázisú festék, akárcsak az akril, csupán sokkal hígabb állagú. Ezért is láthatod az akvarell festményeket olyannyira légiesnek, hiszen a sok víztől a színek elfakulnak, a foltok elpuhulnak.
Léteznek akvarell ceruzák is, amik még inkább megkönnyítik azok dolgát, akik nem vettek még ecsetet a kezükbe. A satírozott, rajzolt rétegeket szimplán vizes ecsettel könnyen összemoshatod.
  
Ha eddig az árnyékolással, túl kemény körvonalakkal gyűlt meg a bajod, az akvarell a te embered! A foltokat itt vízzel akár addig puhíthatod, míg a lap fehérje újra elő nem bukkan. És ha már lap- akvarellhez nem szokás költségesebb vásznakat beszerezned, a szimpla papír is elegendő, de a legjobb a speciális, és nem túl drága akvarell-papír.
Ha nem kedveled a harsány színeket, nézd, mennyire jól mutat az akvarell! Jövőre a karácsonyi üdvözlőlapot sem boltban vásárolod majd! 🙂

 
Görgess lejjebb! Ezek az akvarell alkotások el fognak kápráztatni!
             
És ha tetszett ez a légies technika, érdemes rákattintanod William Turner meseszép festményeire is itt a FessNeki blogon! Szép napot mindenkinek! 🙂

RELATED POST

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

INSTAGRAM
Megosztom
Please Add Widget from here