Bizarr I.

Bizarr festményekre találtam, melyekkel bizonyára senki sem díszítené szívesen a szobájának a falát, ellenben kellemes hidegrázást ígérnek a következő két cikken át. Egyik után pedig jött a másik – nem is hinnétek, milyen könnyű dolgom volt a rengeteg szépség közt morbid dolgokra találni, még a leghíresebb festők alkotásai közt is.
Nem is csoda, emberek vagyunk, és néha vágyunk a borzongásra. Hát, most lesz belőle bőven. 😉
Paul Rubens és Francisco Goya azt ábrázolja épp, ahogy Szaturnusz isten a gyermekét eszi. A csodaszép történet a római és görög mitológia sajátja, klikkeljetek rá!
 
Andy Warhol egy villamosszéket vágyott minden színében bemutatni
Bosch bizony tudott- főleg a pokol kínjainak érzékletes ábrázolásában volt aktív. Balra szaturnuszi szépséggel épp egy egyiptomi isten falatozik
 
Mesés, ha jobban megfigyeled, mit rejt a szimplának tűnő festmény, Gerard David alkotása
Úgy fest, volt egy időszak, mikor az élve elfogyasztás menőnek számított. Gustav Moreau képein a lovak teszik épp ezt Diomedes-szel
Volt szerencsém élőben látni az alábbi festményt, ami nem kevésbé lenyűgöző és bizarr démonostul, harapásostul együtt. Mellesleg Dante és Virgil története ez, Bouguereau vásznán.
Rémálmokat ábrázol Beksinski, kortárs festőművész és alább, Henry Fuseli is
Arnold Böcklin nem fest horrort, ám a hangulatot olyannyira eltalálja, hogy még Hitler is rajongott a művészetéért. Alábbi képének (A halál szigete) egy változata abban a szobában lógott, ahol a Führer öngyilkos lett.
 
Gericault szintén alkotott, mikor levágott fejekről és végtagokról készített tanulmányokat
 
Első cikkünk utolsójaként egy klasszikust láthattok Salvator Rosa alkotásán, ahol Szent Antal szelíd megkísértése látható.
És ha még nem lett volna elég, következő cikkünk, ha lehet, még bizarrabb alkotásokkal vár.
Szép napot mindenkinek! 🙂

 


RELATED POST

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

INSTAGRAM
Megosztom
Please Add Widget from here