READING

Hónap képe – Február

Hónap képe – Február

Szikrázó napsütésre ébredtünk, az ablakon túl épp tavaszi illatokat fúj a szél, és kicsit valahogy minden zöldebbé vált. A február most inkább egy erős március, és a hangulatunk is jóval üdébb a téli csendességnél. Legszívesebben  virágzó mezőket festenénk, ám a hónap nyertese csakis egy igazi téli kép lehet, amellyel méltán búcsúzhatunk az évszaktól, és melyben a tavasz korai jelei is megjelennek.
Álmodozzunk kicsit az alkonnyal, és a puha hóban sárga-lila fények közt búcsúzzunk, a talán idejétmúlt, ropogós havas tájak szépségétől. Walter Launt Palmer, Alkony a patak tükrében című festménye a legjobb partnerünk ebben.
Palmer fantasztikus alkotásai láttán jogosan kérdezhetjük: miért egyik és miért a másik? Monet neve világhírű , ám Palmer nevét csupán elvétve fedezhetjük fel az impresszionisták végeláthatatlan listáján. Pedig éppenséggel a tehetség és stílus mindkettőnél ugyanannyira magával ragadó.
Walter amerikai származású festő, apja szobrászként már a korai években megalapozta a művészetek iránti szeretetét, mely később a festészethez vitte őt. Mélyen érdeklődött a francia impresszionizmus iránt, sokat festett Velencében, de főként a téli tájak fogták meg, melyek fél munkásságát kitöltik. Rengeteget, és hosszan utazott, hogy festészete még inkább az impresszionista életérzést és lendületet tükrözze.
Csodáljátok meg további műveit:
   
 
Ha igazán hangulatos képre vágysz, várunk Február 21-én, meglátod, a színek szinte égnek a vásznon, és a lila-sárga komplementere megnyugtató kombinációt teremt. 
Jó festegetést kívánok mindenkinek! 🙂

RELATED POST

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

INSTAGRAM
Megosztom
Please Add Widget from here