READING

Nyerj velünk! – Második felvonás

Nyerj velünk! – Második felvonás

Ismételten lázba hozzuk a művészlelkeket!
Monet, Matisse, Degas és Chagall nem kis nevek a festővilágban. Négy fantasztikus kép, mind más és más stílusban, keresi a szerencsés festeni vágyókat. Jelige: Fortuna! 
Nem kevéssé lesz nehéz a döntés, ha jobban megismerjük a képek gazdáit. Bizony mind különlegességek, csodálatos , összetett lélekkel és ezernyi mesterművel… de azért ne hagyd ki az alkalmat! Első mesterünk, idilli tájával, foltszerű ecsetkezelésével a méltán elismert Claude Monet. Kezdődhet a pontozás!
Monet, az impresszionizmus atyja olyannyira rajongott a fényhatásokért, hogy végül saját kertjébe építette kedvenc főtémáit: a hidat és a tavirózsákat tavastul- mindenestül. Az Argenteuil-i pipacsmező visszarepít minket a gondtalan tavaszba, a 19 század idilli kosztümjei közé és hangulatába.
További ismert művek:
Henry Matisse a fauvizmus legkiemelkedőbb alakja. A stílus lényege a kétdimenziós, tiszta színfoltok használata.  
„A fauvizmus egy rövid pillanat volt, amelyben úgy gondoltuk, hogy az összes színt egy szintre kell emelni anélkül, hogy egyet is feláldoznánk közülük…” 
A balkonon című festmény vidámságával, gyermekiségével beengedi a tavaszt/nyarat a szobánkba.
 
További képei: 
 
 
Edgar Degas, szintén impresszionista művész egyike volt a nem túl sok nemesi származású alkotónak. Kedvenc témái, szakítva a természetközeliséggel nagyrészt a beltéri, elsősorban színpadi jelenetek voltak. Erős fény-árnyékok és a gondosan megszerkesztett kompozíciók jellemzőek rá. Prima balerina képén mindebből szemezgethetünk, s ezen túl a légies vonásokból sincs hiány.
További képei közül:
Marc Chagall a mesés alkotásaival, álomszerű, abszurd kompozícióival nagy hatással volt mind a szürrealizmusra, mind az expresszionizmusra, ő maga viszont egyik irányzatba sem sorolható be. A képein szereplő állatok, emberek, tárgyak mind szimbólumok, ilyen visszatérő motívum a kecske is. Tavasz című képe abszurd, szellemes, élénk, és mindenekfelett vidám.
Más művei közül:
 
  
Mindezek után nehéz lesz a választás, a facebook oldalunkon a további részletekről is tájékozódhattok. Íme összegezve ismét a négy alkotás, mindenkinek sok szerencsét kívánok! 🙂

RELATED POST

 1. Tóth Andrásné

  16 március

  Többször voltam Ñalatok, a Monet Pipacsmezőjét festeném meg szívesen. A lányomat vinném magammal akinek március végén lesz a névnapja. Remek és maradandó ajándék lenne számára!

 2. Bocskor Éva

  18 március

  1. Degas: Prima balerina

  Az egyik csoporttársnőmet hoznám el, akivel együtt járunk felnőtt balett oktatásra.

  Fantasztikusnak gondolom a két művészeti ág (tánc, festészet) találkozását a jelenlegi életszakaszomban 🙂

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

INSTAGRAM
Megosztom
Please Add Widget from here