READING

Nyerj velünk! – Második felvonás

Nyerj velünk! – Második felvonás

Ismételten lázba hozzuk a művészlelkeket!
Monet, Matisse, Degas és Chagall nem kis nevek a festővilágban. Négy fantasztikus kép, mind más és más stílusban, keresi a szerencsés festeni vágyókat. Jelige: Fortuna! 
Nem kevéssé lesz nehéz a döntés, ha jobban megismerjük a képek gazdáit. Bizony mind különlegességek, csodálatos , összetett lélekkel és ezernyi mesterművel… de azért ne hagyd ki az alkalmat! Első mesterünk, idilli tájával, foltszerű ecsetkezelésével a méltán elismert Claude Monet. Kezdődhet a pontozás!
Monet, az impresszionizmus atyja olyannyira rajongott a fényhatásokért, hogy végül saját kertjébe építette kedvenc főtémáit: a hidat és a tavirózsákat tavastul- mindenestül. Az Argenteuil-i pipacsmező visszarepít minket a gondtalan tavaszba, a 19 század idilli kosztümjei közé és hangulatába.
További ismert művek:
Henry Matisse a fauvizmus legkiemelkedőbb alakja. A stílus lényege a kétdimenziós, tiszta színfoltok használata.  
„A fauvizmus egy rövid pillanat volt, amelyben úgy gondoltuk, hogy az összes színt egy szintre kell emelni anélkül, hogy egyet is feláldoznánk közülük…” 
A balkonon című festmény vidámságával, gyermekiségével beengedi a tavaszt/nyarat a szobánkba.
 
További képei: 
 
 
Edgar Degas, szintén impresszionista művész egyike volt a nem túl sok nemesi származású alkotónak. Kedvenc témái, szakítva a természetközeliséggel nagyrészt a beltéri, elsősorban színpadi jelenetek voltak. Erős fény-árnyékok és a gondosan megszerkesztett kompozíciók jellemzőek rá. Prima balerina képén mindebből szemezgethetünk, s ezen túl a légies vonásokból sincs hiány.
További képei közül:
Marc Chagall a mesés alkotásaival, álomszerű, abszurd kompozícióival nagy hatással volt mind a szürrealizmusra, mind az expresszionizmusra, ő maga viszont egyik irányzatba sem sorolható be. A képein szereplő állatok, emberek, tárgyak mind szimbólumok, ilyen visszatérő motívum a kecske is. Tavasz című képe abszurd, szellemes, élénk, és mindenekfelett vidám.
Más művei közül:
 
  
Mindezek után nehéz lesz a választás, a facebook oldalunkon a további részletekről is tájékozódhattok. Íme összegezve ismét a négy alkotás, mindenkinek sok szerencsét kívánok! 🙂

RELATED POST

 1. Tóth Andrásné

  16 március

  Többször voltam Ñalatok, a Monet Pipacsmezőjét festeném meg szívesen. A lányomat vinném magammal akinek március végén lesz a névnapja. Remek és maradandó ajándék lenne számára!

 2. Bocskor Éva

  18 március

  1. Degas: Prima balerina

  Az egyik csoporttársnőmet hoznám el, akivel együtt járunk felnőtt balett oktatásra.

  Fantasztikusnak gondolom a két művészeti ág (tánc, festészet) találkozását a jelenlegi életszakaszomban 🙂

 3. Fonós Éva

  20 március

  Monet: Pipacsmezőjét szeretném megfesteni és a lányomat szeretném elvinni, mivel áprilisban lesz a névnapja és a születésnapja is. Csodálatos ajándék lenne számára.

 4. Vámosi-Nagy Rozsa

  20 március

  Monet kepet festenem meg legszivesebben es Jaksi Anitaval egyutt mennek el, mert o imad festeni, es velemenyem szerint gyonyoruen is fest. 🙂

 5. Kovács Anikó Erzsébet

  20 március

  Jelige: Fortuna!
  Szeretnék a lányommal közös élményt, ahol Monet pipacsmezőjét festhetnénk meg.

 6. Balla Erika

  23 március

  Degas balerináját festeném meg legnagyobb örömmel és az unokatestvéremet vinném magammal, aki szintén rajong az impresszionista képekért.

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

INSTAGRAM
Megosztom
Please Add Widget from here