READING

Kakukktojás II.

Kakukktojás II.

Ígértem, hát be is tartom, folytatjuk még 5 híres kakukktojással második cikkünket! Ezennel hagyom, hadd játszatok egy kicsit, a megoldást csak a cikk végén árulom el. 🙂
Jó találgatást!
1. A sas
Bár a festőnek számos madárfestménye van, mégis, egyik sem meghatározó az alkotásai közül. Stílusa mesésebb, színei élénkebbek híresebb képein. Segítek, a művész bizony magyar, nem is csupán másodrangú kis hazánk alkotói közül.
 
2.Jelenet a tengernél
Szintén világhírű a festő, egyike a legnagyobb neveknek. A stílusban keresd őt, ne a témában, ő aligha kedvelte a kültéri jeleneteket. Ha tisztességes vagy a játékban, ne is olvasd tovább. Művészünk a színpadi fények, és táncosnők nagy rajongója.
3.Kőbányák Pontoise-ban
Egyszerű impresszionista festőnek tűnik, pedig korántsem az. Ismert képeiben találta meg önmagát, nem csupán élénk, vidám témáit, hanem a helyet, amit otthonának hívott. Spoiler: legjobb barátja Van Gogh volt.
4.A vacsoraasztal
20. századi alkotónk kapott is e képért rendesen, miközben jószándékúan az impresszionista fény-árnyékokat kutatta. A kiállításon a nézők elégedetlenül szemlélték a homályos képet, saját apja pedig dühében megszüntette fiának szánt juttatásait. Későbbiekben saját stílusa egészen más irányt vett, a modern festészet egyik legmehatározóbb alakjaként és a “Fauves” (“vadak”) csoport tagjaként.
 
5. Riválisok
Csodálatos, vidám, élénk festményt látunk, az anyai szeretet és játék elevenedik meg a gazdag családi környezetben. Híres, magyar festőnk ellenben inkább a szegénység sorsával törődött, fakó képein a legkülönbözőbb sorsokkal és sanyarú életjelenetekkel találkozunk. 

Bizony nem volt egyszerű a teszt, a művészettörténet magasiskolája. Vajon hányat sikerült eltalálnod? 
Remélem, tetszett a játék, legközelebb is a legérdekesebb művészeti témájú cikkek várnak. Íme a megoldások:
  1. Csontváry
  2.  Degas
  3. Gauguin
  4. Matisse
  5. Munkácsy

 

 


RELATED POST

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

INSTAGRAM
Megosztom
Please Add Widget from here