Párosan szép II.

Kőkemény romantika
Minden akkor a legszebb, ha megoszthatjuk valakivel. Ahogy az előző cikkben is bebizonyosodott, a szerelem sokoldalú és sokszínű, semmi sincs kőbe vésve. Vagy talán mégis? 
A nyolc híres páros festmény után a legizgalmasabb szobrok következnek!
Auguste Rodin- A csók
Rodin egyszerű és érzelmes márványszobra elsőre nagyon is felkavarta a szemlélőket és sokan úgy tartották, nem illendő ilyen alkotást múzeumban mutogatni. Hát mi határozottan nem értünk egyet. 🙂
Antonio Canova- Ámor és Psziché
Canova hihetetlenül erotikával és szerelemmel töltötte meg a kemény márványt, mikor felidézte azzal Ámor és Pszihé történetét, a pillanatot, mikor Ámor épp életre kelti szerelmét. Személyes kedvencem, mely jelenlegi helyén, a Louvre-ban, ha lehet, még gyönyörűbb.
 
 
Ligeti Miklós- Szerelem
A szobor Rodin stílusát idézi, ám a történetét nem ismerjük. Talán valamely mitológiai pillanatot idézhet Ligeti, hisz a szeretett lány lábak helyett sellőuszonyt kapott. 
Tamara Kvesitadze- A szerelem mozgó szobrai
A nyolc méter magas mozgó műalkotás már a modernkor gyermeke, ám a történet klasszikus. A muszlim származású Ali, és a grúziai Nino hercegnő tragikus szerelméről szól, melyben végül nem lehettek egymáséi. Nézzétek, mennyire sokatmondó!
 

Lorenzo Quinn- Szerelemben
Modern szobrász modern alkotása, aki csodálatos érzéseket képes közvetíteni csupán kezek “mimikája” által. Az alábbi szobrokat bizony szívesen látnánk itthon is a polcon 🙂

 Yves Pires- Csók
Az 1958-ban született francia szobrász munkája akár klasszikus is lehetne. A téma és a kidolgozás a lehető legfinomabb és romantikusabb.
Mesebeli szobrokkal, úgy fest tele van a világ, érdemes hát jobban körülnézni. Engem mindenesetre magával ragadott, mennyi történet fér egy darab márványba, hisz a szerelem mindenhol jelen van, és ha még nem történt meg, figyeljünk alaposan, ezen a tavaszon biztosan ránk talál!
Orgonaillatú hétvégét kívánok minden olvasómnak! 🙂

 


RELATED POST

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

INSTAGRAM
Megosztom
Please Add Widget from here