Festőkés az új ecset

New horizon
Szeretjük az olyan technikai újításokat, amelyek által új színben láthatjuk az alkotást, mint folyamatot. És bár maga a technika nem kifejezetten új, mégis kevesen ismerik, főként használják. Mai célom az, hogy új látásmódot adjak nektek is, és egy gyors és izgalmas módszer által kedvet adjak kibontakoztatni, amire vágytok. Bizony sok a tévhit, de itt az ideje megvizsgálnunk a valóságot.
Most szögre akaszthatjuk az ecsetet 🙂
Kés, ami nem vág
Hasonló a spaklihoz, rugalmas és lapos tárgy, amellyel szó szerint bármi megfesthető. Leginkább hullámokhoz, hegyek töredezett vonulataihoz ajánlaná a nagy Bob Ross, de a kortársak arra szavaznának, mindenhez bátran alkalmazzuk. A módszer, ha nem is annyira festékbarát, de gyors és lenyűgöző.
Inpirálódjunk!
Első híres inspirációnk Leonid Afremov, kortárs, Orosz-Izraeli festőművész, aki lángoló színeivel meghódította a fél világot. Én is az interneten találkoztam vele először, és a cikkek, videók munkásságáról azóta is világhálón köröznek. Nézzétek csak!
     

Második Daniel Wall, akinek stílusa szintén az új festészeti ág, az intenzív impresszionizmus szülöttje, nem maradhatnak el tehát az élénk színek, alkonyati vörösek, és a festőkés okozta szögletes, megkapó töredezettség.
 

Utoljára hagytam sokunk nagy kedvencét, a tévéből ismert Bob Rosst, aki bár nem csupán festőkéssel dolgozott, keze alatt minden technika könnyűnek és élvezetesnek látszott. Ő inspirált többek közt minket is, hogy a Fessnekiben is kipróbálhassátok az ő módszereit, és megalkothassátok saját tájképeiteket. Így a lehető legszabadabb a festés, nem érdemes kihagyni!
 

A fent látható képek és videók sokat elárultak, ezek után csak akkor tudhattok meg többet a festőkésről, és új  ecseteinkről, ha magatok tapasztaljátok! A lehetőség friss, jelenlegi naptárunkban több hely is szabadon áll. Május 18, 22, és 30, amikor is minden, amit eddig a festésről tudtatok, megváltozik! 🙂
Várunk titeket!

 


RELATED POST

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

INSTAGRAM
Megosztom
Please Add Widget from here