Ez állati! I.

Állatias vonzerő
Egy cuki kiskutyával bármit el lehet adni. Mondanák a marketingesek, és mondták sokan, akár néhány száz évvel ezelőtt is. Az állatokra szükségünk van, nem is kérdés, hogy minden, szívvel rendelkező, értelmes lény vonzódik hozzájuk, tiszteli őket. A festők sem voltak másképp. Nézzétek, mennyi rajongó van a leghíresebbek közt is!
Gauguin kiskutyái
Ismerjük a stílust, mégis ismeretlen maga a festmény a három tündéri kiskutyával. Még az apró, rózsaszín nyelv sem maradt le. 🙂
Da Vinci és a titokzatos hermelines hölgy
A híres Leonardo még híresebb festményével folytatjuk, mely talán a legismertebb olyan műalkotás, melyen állat is található. A hermelin igazán kiemelt szerepet kapott, ám a hölgy kilétét találgatások övezik.
Frida majmai
Ismét hölgy, ismét állatok, ám a személy most cseppet sem ismeretlen. Frida Khalo erős személyisége annyira átütő, hogy még egy csapat majom sem vonhatja el róla a figyelmet.
Warhol miértjei
Kérdezhetnénk, miért, ám Andy Warhol művészete tele van miértekkel. Ne is kérdezzünk, csak ámuljunk a sárga-vörös, impozáns tehén látványán.
Dalí álmai
Dalí fantasztikus látomásai közé tartoznak a hihetetlen, póklábú elefántok. A művész nem egy festményén vannak jelen állatok, sokszor találkozunk többek közt hangyákkal is.
 
Picasso és a háború
Picasso híres festményén, a Guernicán találkozunk haldokló embereken túl bikával és szenvedő lóval is. A festő célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a spanyol polgárháborúban lebombázott Guernica településre. Külön szép gesztus, hogy megjelenítette az emberi szenvedés mellett az állatokét is.
Franz Marc és a harmónia
Marc festményei színesek és intenzívek. Jelenlegin gyönyörű, szürreális, kék lovakat ábrázol, melyek a spiritualitás és a harmónia megtestesítői.
Ha már ló…
George Stubbs lova egyrészről festmény, másrészről vázlat, realisztikus és mégsem. Érdekessége a háttér hiánya, amely teljesen központba helyezi a lovat magát.
Folytatás következik, melyben újabb 8 hihetetlen állatportré néz veletek farkasszemet. 🙂 Ne hagyd ki!

 


RELATED POST

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

INSTAGRAM
Megosztom
Please Add Widget from here