3 – A legjobb dimenzió

Minek?
Hiperrealizmus– ismerjük, ámulunk-bámulunk, de mindig felmerül a kérdés: miért van szükség ilyesfajta művészetre? A kérdés persze mindenfajta művészeti ágra éppúgy ráhúzható volna, és talán egyiknél sem tudnánk épkézláb választ adni. Mert a felelet nem a szükségben rejlik, hanem a szépérzékben, a kedvben, a tudásban… és még sorolhatnám. És jelen esetben a tudás az, amit lehet értékelni. 
Manapság tűnt fel a hiperrealizmus egy újfajta ágazata, a 3D művészet, mikoris a kép úgy, és olyan módon van beállítva, hogy nem csupán valós a kinézete, hanem a helyzete is, és a leggyakorlottabb szemet is képes becsapni, ha jól csinálják. A tárgy képe kézzelfoghatóvá válik, a valóság részévé. És ha tovább feszítjük a gondolatmenetet, miszerint a mű a 21. századra képessé vált elhagyni a vásznat és belépni a saját dimenziónkba, talán az első kérdés is feleslegessé válik, mert ez bizony művészet.
Bizonyíték
Sushant Rane, indiai származású művész egyike azoknak, akik mester-szinten űzik az ipart. Néhány munkája elég lesz, hogy elhiggyük, nem hihetünk a szemünknek többé. Sushant teljesen hétköznapi tárgyakat rajzol, amik mintha csak az asztalunkon volnának. Mi is hát a valóság?
 
Kell még több? Teszteld le magad, te felismered-e, melyik a valódi, és melyik csupán rajz?

Ha ezután is kétes a művészeti szándék, érdemes a téma mélyére ásni. Mindenesetre tartsatok velem a következő 2 dimenziós cikkek során is, 3D-ben pedig a FessNeki falai közt ! 🙂

 


RELATED POST

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

INSTAGRAM
Megosztom
Please Add Widget from here