READING

Meghökkentő szobrok I.

Meghökkentő szobrok I.

Egyes művészeti ágakról nehéz teljes képet alkotnunk. Legtöbbünknek akarva-akaratlan a görög tógás hölgyek, maximum Michelangelo Davidja jelenti a szobrászatot magát. Ám vannak különleges alkotások ebben a műfajban is, amikre biztosan nem gondolnál. A szobrászatról alkotott véleményed ma gyökeresen megváltozik! 
Dupla cikkünkön át 12 meghökkentő szobor vár.
1.Paige Bradley- Kiterjesztés
Bradley szobra az emberben lakozó szenvedélyt és érzelmet hivatott átadni, de ezentúl nem tudhatunk semmi biztosat. A művész szereti meghagyni műveinek szabadságát, hogy mindenki a maga gondolataira formázhassa őket. 
2.Lorenzo Quinn- A természet ereje
A hölgy a szoboregyüttesben maga az anyatermészet, aki elképesztő erejével forgatja a bolygónkat. Ilyen dinamikius alkotást ritkán láthatunk.
3.Jerzy Kalina- A névtelen gyalogosok
A szoborcsoport döbbenetesen erőteljes kompozíciójával és némaságával sokat tudna mesélni az 1981-et átélt lengyel lakosok sorsáról. Többet a témáról itt találsz.
4.Robert Glenn- Musztángok
Texas független életstílusát eleveníti fel a száguldó musztáng-horda, emellett emlékeztet minden embert, hogy a betontömeg alatt a mezők még mindig ott vannak, és a természet ereje szent.
 
5.Keith Jellum- Lazac
Oregonban a Lazac az egyik legfontosabb megélhetési forrás, ezért tiszteletének jeléül emelték az óriás Lazac-szobrot, ami olyan, mintha épp átúszna a tömör téglafalon.
6.Zenos Frudakis- Szabadság
Sokszor mi is éppígy érzünk. A szobor a hétköznapiságtól való elszakadást hivatott bemutatni, és az ezzel járó bátorságot és szabadságot.
Még hat meghökkentő alkotás vár rád! Kár lenne kihagyni. 🙂     
Forrás:f21.hu

 


RELATED POST

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

INSTAGRAM
Megosztom
Please Add Widget from here