READING

Szűrd le a tanulságot! I.

Szűrd le a tanulságot! I.

Beszéltünk már a folyékony festészetről. Arról a technikáról, amiben bárki képes helytállni kevés odafigyeléssel, és a színek iránti némi tudással. A mai témánk ugyanezen ágon belül is azzal foglalkozik, miként lehet izgalmasabb formákat “folyatni” olyan eszközökkel, amik a te konyhádban is előfordulnak.
Gyűjtögető életmód
Sokszor kaptam arra vonatkozó tanácsokat életem során, hogy nem szabad annyi lim-lomot összegyűjtögetni, melyek végül csupán porosodnak, de se nem használom őket, se nem mutatósak. Én, sose lehet tudni elven elég sok apróságot tartogattam, egy-egy fél pár fülbevalót, leszakadt gyöngyöket, gombokat, sorolhatnám. Néha szükségesnek bizonyultak, néha nem (talán inkább sokszor nem).
Mára ez már megváltozott, igyekszem a letisztult életmód érdekében elhajítani minden kacatot, de még mindig örülök neki, ha nem kell kidobnom azokat, hanem felhasználhatom. Végy egy régi szűrőt vagy citromfacsarót, az legérdekesebb minták ott bújnak a fiókban, csak résen kell lennünk!
Hihetetlen minták a filléres mosogatószűrővel

Bármi lyukas jó lehet, például ezek a tésztaszűrők is

A tökéletes mandalához csupán ennyi kell

Ideje ránéznünk erre a festésre igaz? Otthon dekorálására kevés jobb, ha akad, de még kisgyerekkel is jó játék. Piszkold be a kezed, használj mindent, amit csak találsz, nem létezik olyan, hogy bármit elrontanál. Ez az igazi szabadság!
Csak hogy lásd, erre már nagy művészek is rájöttek, többek közt Dave Kaufman, aki mestere a technikának:

Nézni is jó, hát még csinálni! Ess neki ma! 🙂

RELATED POST

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

INSTAGRAM
Megosztom
Please Add Widget from here