Szűrd le a tanulságot! II.

Bizony, le kell szűrnünk a tanulságot, hogy még egy tésztaszűrő is alapja lehet egy művészeti ágnak. Gondoljunk csak bele, hányszor újrafestettek vásznakat a régi időkben olyan szegény festők, akiknek nem állt módukban újat venni.
A mai spórolás kicsit más. Plasztik világunkban ideje, hogy mindent újrahasznosítsunk, és szebbé tegyünk. Szűrőivel Isaac Cordal talán a legkörnyezettudatosabb művész a világon. Jelige: Ne dobd ki, használd fel!
Isaac Cordal, brüsszeli művész több kiállításán is bebizonyította, hány humoros, morózus, de legfőképp izgalmas portrét képes kihozni csupán a szűrők vékony szálainak formálásával. A kezdeményezés a galériák fehér falai után London utcáin talált helyet, ahol a kihelyezett szűrők az utcalámpák fényében hatalmas, látszólag háromdimenziós árnyék-arcokat formálnak. 
Nem szívesen botlanánk hasonlóba egy keskeny kis utcában, sötét őszi estén, igaz?
Isaac Cordal nem mellesleg különleges köztéri remekműveket is létrehoz. Apró szoboregyüttesével (lent), a “Politikusok megvitatják a globális felmelegedést” című alkotásával már találkozhattunk meghökkentő szobraink között. De van itt még sok csoda, legközelebb velük is találkozunk!
Remélem, érdeklődve várjátok a sok újdonságot, akár csak én! 🙂 Szép napot kívánok!

 


RELATED POST

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

INSTAGRAM
Megosztom
Please Add Widget from here