READING

Hihetetlen hetes I.

Hihetetlen hetes I.

Lenyűgöző alkotásokkal bőven el van látva a mai kor embere, mindamellett a művészet sokadik körét futja le, és nincs sok új a nap alatt. Egyes dolgok, bár meglepnek minket, mégis erős a De Ja Vu, hogy valahol ez már viszontláttuk. A mai dupla cikkben olyan installációk, és alkotások várnak rátok, amelyek a maguk nemében újak és megdöbbentőek. Remélem, sikerül meglepnelek titeket. Íme a hihetetlen hetes! 🙂
Pablo Curutch, argentin művész és legénysége 2006-ban hozták létre a hihetetlen méretű doboz-embert, amely 28 méterre magasodik az utca szintje fölé.
2003-ban Doris Salcedo, kolumbiai szobrász 1500 szék felhasználásával hozta létre szék-épületét egy isztambuli üres telken. 
2006-ban Orest Keywan művész alkotta meg ezt a csodálatos olvasztott fagylaltos-kocsit egy ausztráliai tengerparton megrendezett versenyen. A főleg homokkőből és mészkőből készített installáció végül elnyerte az első helyet.
Mark Jenkins olyannyira komolyan vette feladatát, hogy nem egyszer hívtak rendőrt vagy mentőt szobraira. Jenkins a hajléktalan emberekkel való bánásmódra szerette volna felhívni a figyelmet élethű szobraival, melyek gyakran hevernek az utca kellős közepén.
Még három hihetetlen installáció vár rád, amikkel ezelőtt még biztos nem találkoztál. Tudj meg mindent a művészetről, a FessNeki blogon mindig akad felfedeznivaló!

RELATED POST

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

INSTAGRAM
Megosztom
Please Add Widget from here