Ősz piros nélkül?

Hideg-meleg
Az ősz színe a piros. Maximum a narancs, amihez már kötődik a barna, okker, arany. De semmiképp sem a kék. Pedig, ha az ősz tudná, mennyire hatásosan képes produkálni az ősz-hangulatot hideg színekkel is, néha biztosan más ruhát öltene.
Így vagyunk ezzel mi is, emberek. Ritkán lépünk ki a komfortzónánkból. Ha a fű zöld, mi zöldnek ábrázoljuk. Pedig mekkora hiba ez! Néhány festő nagyot lépett, és képes volt, elhagyva a meleg őszi színeket, valami igazán újat adni, mutatni a világnak.
Az alábbi tíz festmény bizonyíték, hogy igenis megéri nem ragaszkodni a járt úthoz. Én magam, kockák és sámlik rajzolása helyett nyomban portréba kezdtem, mégsem vesztettem ezzel semmit. Sőt! A lépéseket át lehet ugrani, a színekkel pedig szinte kötelező játszani! Íme!
Ahogy egy őszi táj megfesthető kékkel, úgy egy téli, napfényben fürdő hótakaró miértis ne lehetne narancs? Ha jól belegondolunk, minden a fények játékán múlik. Tanulj és légy bátor! Szeptemberben is várunk a FessNekiben! És ha még kérdés lenne, igen, a színeket úgy variálod, ahogy neked tetszik! 😉

RELATED POST

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

INSTAGRAM
Megosztom
Please Add Widget from here