S.O.S!

Letelt az idő
Nemcsak, hogy letelt, de már szinte késő elkerülni a sorsunkat, üzeni az óra. És való igaz, a helyzet egyre csak romlik, ami a környezettel való bánásmódot, és az emberi hanyagságot illeti.
Mégis egyre többen vannak, akik a világba ordítják: most cselekedjetek! Pejac, spanyol street art művész munkái nemcsak, hogy lehengerlőek, megdöbbentőek, egyben igen magasszintű üzenetet közvetítenek. És a látványvilág sem utolsó. 🙂
Különleges kiadásának ékköve a Safari című alkotás, melyen egy pásztázó helikopter egy magányos szarvast világít meg a romok közepén. Az erdőirtást szimbolizálva a szarvas körül fa lécek hevernek, és repülnek a magasba. 
Hasonló tartalmakkal Pejac, saját kiállításán belül három nagyméretű rajzot mutatott be, több más vázlattal együtt. A poszt-apokaliptikus, nem is annyira szürrealista jövőt ábrázolja, amint a magányos búvár egy süllyedő mentőgyűrűt talál a műanyaghulladék között, egy helikopter, amely épp egy világítótornyot dob a sivatag dűnéi közé, vagy a kisfiúk, akik csónakjukon a plasztik-óceán közepén eveznek. Ezek a rajzok, mintha egy-egy sort olvasnánk egy hosszú, szomorú költeményből, kellemetlen érzéssel töltenek el minket. Talán a lelkiismeret szólal meg.
És íme még néhány kisebb vázlat, melyek mind részei a nagy egésznek, hogy igenis bajban vagyunk. S.O.S!
 
Pejac munkássága itt még korántsem ér véget! Legközelebb egy másik oldaláról ismerhetitek meg! Nem érdemes kihagyni! 🙂

 


RELATED POST

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

INSTAGRAM
Megosztom
Please Add Widget from here