READING

Az emlékfestő

Az emlékfestő

Nem elég mesteri festőnek születni. Birtokolni kell azt a tudást, mellyel az érzéseket és emlékképeket vagy képes átadni a nézők számára. Ez a legnehezebb és egyben a legszebb képesség. Joshua Flint olajfestményei csodásan érdekesek, kicsit fájóak, mégis rabulejtőek számunkra, mintha a saját emlékeinkbe merülnénk vissza. És ahol fáj, ott mélység is van. És aki képes a mélyig meríteni, az birtokolja a valódi festészetet.
Joshua Flint összezavar minket. Egy-egy festményt sokáig kell szemlélnünk, hogy a homályos képtöredékek forgatagából kihámozzunk valami értelmezhetőbbet. És az emlékek épp ilyenek. Flint művészete ezért is olyan mesteri: képes a zavaros képekkel befelé fordítani minket, és elindítani egyfajta saját emlékezést.
“A tapasztalat és az értelmezés dinamikus kölcsönhatásban van.” – mondja Flint a munkájáról. “Az emlékezet nem feltétlenül írja le a tényleges eseményt. Miután a tapasztalat áthaladt egy érzelmi szűrőn, hozzárendelünk valamit, ami megváltoztatja a tényeket. 
Szánj időt pontról pontra megfigyelni a technika és képzelet kölcsönhatását a festményeken. A tájképek és portrék rengetege után, – Flint által-, most valami újat kaphatunk.
 
 
Ugye, hogy varázslatos? A kifejezés Flint munkái által valami egészen más értelmet nyer. 
Egyre több különlegesség vár a FessNeki blogon! Nemsokára izgalmas meglepetéssel készülünk.
Fogd azt a reggeli kávét, hagyd a facebookot, és tarts velünk ezután is! 🙂

RELATED POST

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

INSTAGRAM
Megosztom
Please Add Widget from here