Amit a hó mesél

Hóvászon
Talán mi magunk bele sem gondolunk, mennyit szobrászkodtunk életünk során, amikor napról napra gyúrtuk a hóembereket télidején. Avagy mennyi műalkotást hoztunk létre, mikor bottal mintákat karcolunk a hóba. Ugye, hogy sosem gondoltál erre ilyen szemmel? Ám Simon Beck fejében talán éppen hasonló gondolatok támadtak, mikor belevágott művészetébe. Nézd csak!
   
Simon Beck, brit művész a geometriai művészetben jeleskedik, méghozzá gigantikus méretű vászonra alkot: a szűz hóra. Hatalmas mintáit tökéletes pontossággal viszi fel hótalpa segítségével, alaposan megtervezve minden részletet. Az óriási művekhez Simon sokszor 10-13 órát menetel, ami sok-sok mérföldnyi távot takar.
A művészúr nem kíméli a látogatókat sem, mikor a leghíresebb síparadicsomokat díszíti fel Európa szerte. Gondolhatjuk, mennyire káprázatos látvány, mikor a hegyoldal tetejéről pillantasz alá, és ez a látvány fogad. 
Ideje nekiindulni egy jó kis karácsonyi síelésnek! Hátha Simon arra jár.
Csak hogy kétségek ne maradjanak, természetesen Mr. Beck ugyanezt a csodát képes létrehozni (tán kényelmesebben is) homokon. 
           
Végül az elmaradhatatlan videó, amitől nekünk is kedvünk támad alkotni. És tényleg. 🙂

Békés karácsonyi készülődést kívánok mindenkinek, és amint leesik a hó- irány ki szobrászkodni egyet! 🙂

RELATED POST

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

INSTAGRAM
Megosztom
Please Add Widget from here