READING

Az igazi karácsony

Az igazi karácsony

Hó és béke
Gyermekkorunkból él csupán az igazi tél emléke, mikor az orrunkat az ablakhoz nyomva figyeltük, ahogy nagy pelyhekben hull a hó és mi rohantunk, hogy térdig gázolhassunk benne. Akkoriban még a lelkünket is kidíszítettük az ünnepre és őszintén vártunk a Jézuskára- kisebb nagyobb türelemmel. Manapság is igyekszem megóvni a karácsony szentségét az életemben, ám ahogy sokan mások, én is csupán beesek a fa alá, és csak lesem, ahogy a várva várt pillanat már el is suhant a fejem felett. 
Pedig karácsonyból is túl kevés adódik egy élet során.
Képzeljük el, hogy karácsony reggelén kikelünk az ágyból. Nincs semmi dolgunk, a béke körüllengi a szobát, és mi magunkba szívjuk. Képzeljük el, ahogy orrunkat ismét a hideg ablakhoz nyomjuk, és nincs más előttünk, csak a gyönyörű, hóval borított táj. Ugye gyönyörű? Máris Palmer birodalmába érkeztünk. 🙂
Walter Launt Palmer 
Vannak festők, akik egy-egy téma megszállott szerelmesei. Épp ilyen Palmer is, aki a tél és a hó festőjévé vált, bár kétség sem fér hozzá, bármilyen tájat ugyanolyan pompásan tudna ábrázolni. Talán hasonló okok vezetik, mint a fent említettek, mindenesetre az ő idejében valóban elég volt kinéznünk az ablakon át, hogy ilyen látványban legyen részünk.
Palmer, amerikai festő élete korán véget ért (1854–1932), s bár sokat nem tudunk életéről, művészete nagy részét a téli festmények alkotják. Karoljunk is bele mai művészünkbe és járjuk be a tájat együtt!
Ha sokáig nézzük Palmer festményeit, a békét talán elvihetjük a szívünkbe egészen karácsony estig. Kezdjük végre igazán átélni az “együtt” gondolatát, és adjunk hálát sokadik karácsonyunkért. 
Mindenkinek (valóban) békés ünnepeket kívánok! 🙂

RELATED POST

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

INSTAGRAM
Megosztom
Please Add Widget from here