A pillanat

Stílusok találkozása
Manapság már nehéz a művészek munkáit egy elmúlt művészeti irányzat kereteibe szorítani. A ma embere ugyanúgy többet és újabbat akar, mint felmenői. Mégsincs új a nap alatt, talán csak a jelenkor teszi rá a bélyegét a keveredő ismert stílusokra, és annak tükrében sosem látottnak tűnhet. Mai művészünk kicsit kubista, mint Picasso, kicsit hiperrealista, mint például a most harmincas éveit taposó Emanuel Dascanio.
Mindenesetre bármiből is táplálkozunk, az mind a múlt része. Clive Head festőművész azonban a jelennek alkot, azon belül is a pillanat töredékeinek, ez teszi igazán különlegessé. Ismerjétek meg őt!
Clive Head, brit festőművész valójában városképeket alkot, mint például a londoni metró bejárata, vagy egy egyszerű kávézó idillje a világ leghíresebb helyszínein, akár Párizs, New York vagy Róma. Mégis minden helyszín együtt rezeg az emberekkel, és minden mozdulat, azon belül pedig minden érzés, hangulat és mozzanat külön kis képtöredékbe sűrűsödik.
Head először fotókat készít a megőrzendő pillanatokról, melyet egy nagyonis ösztön irányította tapasztalattal keverve visz fel a vászonra. Olajfestményei kaotikus halmazok, melyek nem felelnek meg a képalkotás szabályainak. 
Saját elmondása szerint: “Minden munkám egy a világban átélt élmény tapasztalataival kezdődik. Ez a tapasztalat lehet egy baráti látogatás Londonban, vagy otthon töltött percek a családommal. De ez csak egy kiindulópont. Amit a festésen keresztül keresek, a tapasztalat egy alternatív valósággá való átalakítása.”
 

 
Hihetetlen, mennyire megmarad az átélt pillanat hangulata, nemde? Művészünk megérdemelten mesteré vált saját élményei megőrzésének.
Mi pedig tanuljunk tőle, és őrizzük meg úgy a mát, a mostot, akárcsak egy vászon tehetné. Kívánom, hogy 2019 mind a 365 napja teljen meg boldog pillanatokkal számotokra! 🙂 B.Ú.É.K.!!!

 


RELATED POST

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

INSTAGRAM
Megosztom
Please Add Widget from here