Rémálom

A horrorfilmek alap-eszközei a torzult emberi arcokat ábrázoló maszkok. Esténként, ha egyedül vagyunk, félünk belenézni a tükörbe, nehogy helyettünk valaki más, egy rémlény nézzen vissza ránk. Ezek a félelmek természetesen javarészt a tudatalattink kivetülései, képzeletünk szüleményei. Na de ér is az okoskodás bármit is, ha lekapcsoljuk a villanyt?
Johnson Tsang, Hong-Kong-i művész olyan szobrokat hoz létre, melyek pontosan a fent említett tudatalatti egyes részeit emelik ki. Legújabb sorozata a Lucid Dream II a torzulásra helyezi a hangsúlyt, hiszen mázatlan agyag-arcai látványosan nyúlnak, csavarodnak, folynak szét. Minden szobor csukva tartja a szemét, hogy az összhatás méginkább mélyre vezesse a nézőt. Emellett Tsang nem használ színeket, sem ékszereket, vagy ruházatot, hogy a mondanivalót csak az arc kifejezése uralja.
Íme a művész legújabb alkotásai:
Hasonló remekművekből nem kevés született, érdemes ezekre is vetni egy-egy pillantást.
 
Ugye borzongatóak? És az emberek köztudottan szeretik a borzongást. Ismerjük is el Tsang tehetségét, de a falatokra ennél jóval kedvesebb műalkotásokat ajánlok- lessetek bele a FessNeki naptárba, és alkossatok maradandót! 

RELATED POST

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

INSTAGRAM
Megosztom
Please Add Widget from here