READING

Élethű hegy- avagy a sziklafestés tudománya II....

Élethű hegy- avagy a sziklafestés tudománya II.

Amikor a hegy megmozdul
Mindenki úgy hiszi, hogy hegyet avagy sziklákat festeni az egyik legnehezebb tudomány még a festészeten belül is. Pedig a jó szikla úgy alakul ki ahogy a valóságban is, könnyedén és lendületesen. A fény-árnyék és szögletes összhatás egyes technikákkal szinte magától kialakul, egyedül a mozdulatra érdemes ügyelnünk.
Dupla cikkünk során megismerkedünk egy modern és egy klasszikus hegykészítő művészünkkel, megtudhatjuk, hogy használjunk festőkést, és úgy ámblokk, hogyan fessünk élethű hegyet.
Thomas Hill, klasszikus festőművész (1829 –1908) nevével egyetemben a hegyek szerelmese volt. Két kedvenc helye inspirálta ezernyi munkáját: a Yosemite-völgy és a New Hampshire-i Fehér-hegység. Ezen helyeken járva, tapasztalatai alapozták meg mindazt, ami festményein megjelent.
Csodálatos hegységei ezernyi finom ecsetvonás összessége, éles ellentétben a festőkés lendületes technikájával.
Az apró ecsetmozdulatok szintén alkalmasak élethű hegy készítésére. Lesd el a titkot az alábbi videóból, melyet az éles kontrasztok együttese alkot.

Hozzád melyik stílus áll a legközelebb? Ha nem tudsz dönteni, ideje mindkettőt kipróbálnod a FessNekiben márciusban. Ha a klasszikus módszer- a Mosztar-i híd vár téged Csontvárytól, ha pedig a festőkés mozgatott meg, az Aurora Borealis a te embered! 🙂

RELATED POST

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

INSTAGRAM
Megosztom
Please Add Widget from here