READING

Pixel- avagy sok kicsi sokra megy

Pixel- avagy sok kicsi sokra megy

Aki látott már festményt közelről, jól tudja, hogy még a legfinomabban megmunkált portré is néhány centiméterről színfoltokká, ecsetvonások sokaságává esik szét. Ezen alapelvet felhasználva, ahogy a számítógép a pixeleket, Dimitris Ladopoulos egy speciális algoritmust alkalmaz, hogy egy program segítségével a leghíresebb portrékat színekre bontsa, majd apró lapocskák tömegében egyesítse.
A görög művész izgalmas projectje sokakat ámulatba ejtett, ahogy megannyi fáradságos munka árán a lehető legalaposabban kezelte az eredeti festmény színeit, hogy tökéletes másolatot hozzon létre. A magasabb-alacsonyabb, különböző nagyságú lapok a térbeliség kiemelésére szolgálnak, azon belül a részletességre helyezik a hangsúlyt.
Nem szokványos munka, annyi szent, de a végeredmény bámulatos. 
Van Gogh önarcképe szinte kibújik a vászon mögül.
Ingres festményén Broglie hercegnő kék árnyalatai összetettebbek, mint hittük volna.
 
Csak képzeljük el, hogy mindezt, akárcsak egy puzzle darabkáit a helyükre kell illesszünk. Vagy mint egy óriási mozaikot, ahol minden lap külön-külön értelmet nyer.
Máris jobban csodáljuk a művészek munkáit, nemde? Ha pedig mai zsenink még nem győzött meg eléggé, tarts velünk ezután is! Garantáltan lesz, amitől tátva marad a szád! 🙂

RELATED POST

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

INSTAGRAM
Megosztom
Please Add Widget from here