Liliomok között

Álom és valóság
Valami megfoghatatlan van a képzelet határán, a valós elemek szürreális összekapcsolásában, amihez vonzódunk. Ezt az álomszerűség iránti vonzalmat használják ki a fantasy-könyvek, filmek, és még a mesék is. Innen jön a varázslat, a hit, a természetfölötti. Van valami bájos a felhők közt úszó bálnák látványában, vagy egy víz alatti meseerdőben. 
Ugyanez a báj itatja át Hans Op de Beeck, belga művész legújabb szobor-installációját, ahol egy kislány mély álmát figyelhetjük meg. A gyermek egy tutajon fekszik, párnák közt, amely egy tükörsima, vizililiomokkal teli tavon lebeg. Édes kis apróságok utalnak az ártatlanságára, mint a párnáján a pillangó, vagy az ölében a nyitott könyv. 
Beeck, szobrainak szürkeárnyalatokat ad, hogy méginkább megőrízze őket egyfajta álomképnek, látomásnak. Körbejárható művei a gyermeki lélek finom mozzanatait, báját ragadják meg, nyugtatva a szemünket, előhozva saját ártatlanságunkat.
Ifjú művészünkről többet is megtudhattok weboldalán, ám mindenekelőtt találkozzatok legújabb alkotásával!
 
  
Íme egy kis ízelítő további műveiből.
Minél tovább nézzük a kislány álmát, annál inkább ébredünk rá, milyen távol kerültünk a bennünk élő gyermektől, és gyermekkorunk kincset érő álmaitól. Álmodozzunk hát a tavaszodó utcákon, mégha a sok teendő ott is lohol a nyakunkban. 🙂
Szép márciusi napokat Nektek! 

 


RELATED POST

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

INSTAGRAM
Megosztom
Please Add Widget from here