READING

Egy vonal és kész

Egy vonal és kész

Agy, a zseni
Mindannyiunkkal megesik, hogy a leomló vakolatban, a csempe mintájában vagy akár a lecsöppent olajfolt formájában alakokat, arcokat vélünk felfedezni, amelyek valójában ott sincsenek. Ez a zseniális agy műve. Az emberi elme olyan könnyen ismeri fel az arcokat, és önnön formáját, hogy elég egy kis árnyék vagy ív, nyomban felfedezni vél a semmiben. Leghíresebb példa erre a Mars arcának esete. 1976. Július 25-én a Viking 1 űrszonda által továbbított képen a Mars felszínén keletkezett domb mintha emberi arcot formált volna. Megannyi tévhit szárnyra is kelt az eddig eltitkolt marsi civilizáció létezéséről, ám az arc valójában csak a képzeletünk és a napsugarak beesési szögének furcsa műve.
Éppígy varázsolnak el minket az egy vonalból készült Infinite noon rajzok is, melyek színtelenül és minden felesleges kidolgozottságtól mentesen úgy tökéletesek, ahogy vannak. A webshopban található rajzok David Cantu művei, aki, mondanom sem kell, rajong a minimalista művészetért.
Ti hogy vagytok vele? 😉
Engem bizony megfogott az egyszerűségben rejlő tökéletesség. Remélem, ezután is velem tartotok a következő cikkeken át a pirosodó őszbe!
Kellemes nyárbúcsúztatást kívánok!

RELATED POST

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

INSTAGRAM
Megosztom
Please Add Widget from here