Őszülő világ

Fontos témáról fogok írni, amit bár eddig is kerülgettem, bele-belecsempésztem a cikkeim közé, ilyen nyíltan még sosem mondtam ki:
Talán már nincs visszaút. Talán már mindent elrontottunk.
Amíg meleg szobában ülünk, amíg fedél van a fejünk felett, és szeret minket legalább egyvalaki a világon, addig a borzalom is, melyet a híradó néha-néha közöl, csupán elillanó kételyt szül. Egy pillanatra elgondolkodunk, majd jönnek “égetőbb” gondok, betegségek, munkahelyi stressz, kapcsolati feszültségek, és mindaz, amit borzalomként éltünk meg, elpárolog, egészen addig, míg nem jön egy újabb cikk, vagy újabb Tv-bemondó, aki szelíden közli: ég az őserdő, kihalnak állatfajok, szemétben úszik az óceán… 
Hát nem csodálatos az ember? Felejt, ha valami igazán nagy sokk éri. Az agy és a szív védi magát. Ha mindazt, ami megrémít vagy fáj, őrízgetnénk magunkban, mind összetörnénk. Sosem szűnünk meg naívan remélni vagy hinni, hogy végül minden jóra fordul- nélkülünk is-, akár a mesékben, amiken felnőttünk.
Ám a világ ezen ősszel szomorúbb, mint valaha, fárad és öregszik. Csak mi karolhatjuk fel, nincs más, csak mi, hétköznapi hősök, akik, ha elegen vagyunk, a saját történetünk happy end-jére altathatjuk el az eljövendő generáció gyermekeit. 
Mit tehetsz? Gyűjts okosan, szelektíven, egyél kevés (vagy semennyi) húst, ne támogasd a pálmaolajjal készült termékeket, végy állatkísérlet-mentes kozmetikumokat, bojkottáld a cirkuszt és delfináriumokat, támogass aláírásoddal minél több hasonló kezdeményezést… 
Nehéz? Kezdetben talán nehéz… de mindig gondolj arra, milyen szerep jut rád abban a bizonyos mesében.
A FessNeki falai közt elindult egy új kezdeményezés, ami felhívja a figyelmet a világ nagy problémáira. Új, Zöld festéseink során semmiféle műanyaggal nem dolgozunk, sőt, vegán, környezetbarát festékünket különféle pigmentekkel, kőporokkal színezheted. Első képünkre, a Save the Ocean-ra itt tudsz jelentkezni. 

Az első lépést most kell megtenni! Tedd kreatívan, szívvel és ésszel. Itt az idő.


RELATED POST

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

INSTAGRAM
Megosztom
Please Add Widget from here