Szobrászat és összefogás

A művészet tetőfoka
A szobrászat áll legközelebb önmagunk művészi ábrázolásához- állítja Joan Coderch és Javier Malavia szobrászművész- páros. És igazuk van. Háromdimenziós voltunkból kifolyólag a szobrászat hivatott leginkább visszaadni a mozdulat érzetét, az emberi anatómiát. 
A két spanyol művész 2015 óta alkotnak egy művész-párt. Kezdetben ugyanabban a porcelángyárban dolgoztak, majd miután felfedezték közös érdeklődésüket, egyesítették képességeiket. A klasszikus szobrászat hatására figurális alkotásokat hoztak létre, ám ötvözték a hagyományos és a modern technikákat.
” Ezidáig is olyat csináltunk, amit szerettünk, de nem tudtuk igazán magunknak érezni, mert a munkánkat egy harmadik személy irányította… olyan volt, mint egy ugrás a semmibe! De habozás nélkül csináltuk, és ma elmondhatjuk, hogy professzinálisan, és életünk legjobb szakaszát éljük! “
A duó azóta is élethű bronzszobrokat készít, és együtt képesek voltak, egymás kreativitására hagyatkozva karrierjüket egy új szintre emelni. Számos alkotásuknak színházi dinamikája, drámai története van, érzelemdús kifejezéssel, és élethű anatómiai kidolgozással fűszerezve.
Hát nem gyönyörűek? Ne felejtsd el megtekinteni a szobrok alakulását a cikk végén található videóban is! 🙂 
 
  

 

"The Flight of The Swan" Work in progress

"The Flight of The Swan"Work in progress…

Közzétette: Coderch & Malavia, Sculptors – 2018. április 17., kedd


RELATED POST

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

INSTAGRAM
Megosztom
Please Add Widget from here