Kreatív mikrobák

Van valami kedves és szeretetreméltó abban, ha elképzeljük azt a cseppnyi világot, ahol mikroorganizmusok, baktériumok élik kicsiny életüket, akár csak az emberek a nyüzsgő belvárosi utcákon. Van valami mesebeli abban, hogy ezek a láthatatlan kis teremtmények színeket képesek produkálni. És van valami izgalmas, hihetetlen abban, ha emberek, akik sosem festettek, műalkotásokat hoznak létre a saját hivatásukon belül, főleg, mikor ezzel végre mindannyiunknak bizonyossá válik: a kreativitás nem csupán a művészeké, hanem mindenkié.
Az Agar Art-on,  az Amerikai Mikrobiológusok Társaságának idei versenyén két magyar biológus is díjazott lett. A SYNLAB Hungary Kft. szakemberei, Pöstényi Zita és Héjja Andrea hihetetlen alkotásaikkal közönségdíjat (Zita) és bronzérmet (Andrea) gyűjtöttek be. Zita magyar népművészeti mintát készített színes, élő organizmusokból, Andrea pedig Munch híres Sikoly című képével nyerte el a hihetetlennek számító 3. helyezést, mindamellett, hogy a versenyen 347 petricsésze-vászon indult. 
A versenyt 2015 óta rendezi meg évről évre az amerikai társaság, csak hogy lássuk, a tudomány és a művészet igenis képes egymás támogatására és kiegészítésére. Minket meggyőztek! 
 
Ha nem is Petri-csészével, de vászonnal, festékkel és jó hangulattal vár titeket továbbra is a FessNeki! Festésre fel! 🙂

RELATED POST

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

INSTAGRAM
Megosztom
Please Add Widget from here