READING

Séta Louvre-ban- otthonról!

Séta Louvre-ban- otthonról!

Aki egyszer járt már a Louvre-ban, vagy akár Párizs bármely múzeumában, biztosan szívesen visszatérne újra… ám az élet rövid, és annyi gyönyörű hely van még, amit látnunk kell. Nincs időnk, de van segítségünk az internet formájában, ami segít gyorsabb utat, olcsóbb és jobb lehetőségeket biztosítani. Ezúttal pedig elhozza otthonunkba Párizs múzeumjainak krémjét, minden műalkotásával együtt, hogy bár digitális változatban, de az élményt ismét átélhessük!
A párizsi múzeumok, “Open content” akció keretében több mint százezer műremeket ingyenesen elérhetővé tettek digitális változatban a nagyközönség számára. A Paris Musées szavatolja a művek technikai, jogi és pénzügyi korlátozások nélküli elérését, akár kereskedelmi célokra is. A cél a műalkotások megismerése olyan emberek számára is, akik eddig valamilyen okból nem tudták azokat közelebbről tanulmányozni.
A Paris Musées internetes oldalán minden műtárgyat megtalálhatunk a hozzájuk tartozó mindennemű leírással, anyaghasználattal, előtörténettel, sőt, még a nagyfelbontású reprodukciókat is ingyen letölthetővé tették.
A fent említett közintézmény nem az első, amely bevezette ezt a lehetőséget. A New York-beli Metropolitan és az amszterdami Rijksmuseum már korábban előrukkoltak ezzel a megoldással, ám Franciaországban ez az első ilyen nagyszabású lehetőség. Éljünk hát vele!
Íme néhány műremek, amelyekkel biztosan találkozhatsz a folyamatosan növekvő listából:
 

Ennél közelebb a híres festményekhez már csak tapasztalás útján juthatsz. Gyere és fess velünk akár Monet vagy Van Gogh képeiből, és éld át a művészetet! 🙂

RELATED POST

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

INSTAGRAM
Megosztom
Please Add Widget from here