READING

A fantasy királyai- Luis Royo

A fantasy királyai- Luis Royo

Aki vonzódik a klasszikus festészethez, minden bizonnyal kirívónak, fennhéjázónak, és kissé művinek találhatja a fantasy-festők alkotásait. Pedig ha jobban belegondolunk, a női szépség, a szexualitás, és a futurisztikus helyszínek és elemek már régóta izgatját a művészek elméjét. A recept egyszerű: adj egy gyönyörű nőt, egy kis spirituális titokzatosságot, nem kevés borzongást, és egy csipetnyi szexualitást… és bumm, kész is van a mű, ami csak úgy ragasztja a tekinteteket a vászonhoz! Ha kedveljük, ha nem, az elmélet bizony működik. Csöppenjünk Luis Royo extrém utópiájába! 
Luis Royo (fenn), spanyol festő 1954-ben született és képregény-rajzolóként kezdte karrierjét. Későbbiekben illusztrációit, festményeit saját könyveihez és kiállításaihoz is felhasználta. Munkáival számos különféle médiában találkozhattok, mint videojátékok, szerepjátékok, CD-lemezek illusztrációi, regényborítók, szobrok, de még tarot-kártyák is. Érzéki és sötét alakjait, mechanikus és szexuális figuráit apokaliptikus környezetbe helyezi.
Néhány kedvenc alkotását most elhoztam nektek, de bővebben saját weboldalán tájékozódhattok. Érdemes! 
Mégha a jövő tán nem is lesz ennyire sötét, az emberi fantázia ennél még sötétebb világokat is szülhet. Tartsatok velünk ezután is, és szélesítsük együtt a képzelet és a művészet határait! 

RELATED POST

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

INSTAGRAM
Megosztom
Please Add Widget from here